Meet The Blogger: blogspiration opdoen in Amsterdam!

Een paar weken geleden schreef ik me in voor Meet The Blogger, een conferentie in Amsterdam voor en door lifestyle, food, interior, design, travel & mom bloggers. Plan was om samen met Kelly voor dag en dauw uit Ieper te vertrekken, maar helaas besliste het lot daar anders over toen haar opa eerder deze week overleed – may Pepe rest in peace.

Een last minute oproep om een medeblogger mee te nemen in de auto kwam te laat en dus nam ik mijn voorzorgsmaatregelen en vulde mijn iphone met een dozijn nieuwe podcasts om de autorit up north heelhuids door te komen. En dus vertrok ik afgelopen zaterdag om 6 uur ’s ochtends met een ellenlange playlist en het prut nog in mijn ogen richting de Hoofdstad der Noorderburen.

Het programma!

Goed gevuld!

Op het programma?

 • een motivational keynote door Holly Becker van decor8 (een doorleefd, zij het ietwat cheesy pleidooi voor meer “heart, passion & courage” in blogs)
 • een heuse blog talkshow met Nederlands fijnste interieur en lifestyle bloggers Anki Wijnen van Zilverblauw, Souraya Hassan van Binti Home en Shifra Jumelet van A Cup of Life
 • een hele reeks masterclasses en break-out sessies rond praktische topics gaande van fotografie voor blogs tot styling tips & tricks voor instagram
 • een business keynote van Anne De Buck van Your Little Black Book over fulltime bloggen
 • de uitreiking van de vtwonen Meet The Blogger Awards

 

Don't follow the crowd!

Holly Becker’s pleidooi in a nutshell: it’s all about passion and having the courage to run with it.

Ik volgde de video masterclass van Jörgen van Dongen en ging prompt zelf aan het experimenteren met video (de resultaten komen er gauw aan, promise ;-)). Trendwatchers voorspellen dat video binnen twee jaar 80% van alle online content gaat uitmaken, better get on that train now!

en natuurlijk 101 gelegenheden om te netwerken en fellow bloggers te ontmoeten. 

Video’s maken is eigenlijk ook gewoon storytelling. Maar het vraagt wel wat oefening.

Ik vond het event meer dan geslaagd, ook al lag de nadruk soms wat meer op interieur en design, iets wat op mijn blog – voorlopig althans – minder aan bod komt. Ik wou alleen dat ik al op vrijdag was afgezakt naar Amsterdam, want nu waren de mogelijkheden om  te netwerken en fellow bloggers te ontmoeten naar mijn aanvoelen te beperkt – maar ik ben dan ook een echte babbelaar.

Rice is Nice

Pretty deco stuff everywhere!

Moe, maar helemaal voldaan keerde ik met een hoofd vol ideeën terug naar de heimat. Dat voldane gevoel hield prompt op ter hoogte van kilometerpaal 52,3 op de E19 Breda-Antwerpen toen de band van mijn rechterachterwiel de geest gaf. Een goede vier uur later en een diepzinnig gesprek met de man van de takeldienst later belandde ik alsnog in mijn eigen bed. Toch een beetje vervloekt dit event…

Bloggers en hun boeken

Een paar souvenirs… #couldnotresist

10 gedachten over “Meet The Blogger: blogspiration opdoen in Amsterdam!

 1. Victorine schreef:

  Klinkt heel erg boeiend allemaal! Ik zal jou (en Liese ook ineens 🙂 ) eens moeten trakteren op ne koffie in het Ieperse ergens om nog veel meer over die ideeën in je hoofd te horen, hé 🙂 Lieve groet, Els

 2. Eline S. schreef:

  Klinkt heel leuk om te doen! Jammer dat je weinig hebt kunnen netwerken. Ik zo’n event ook fijn vinden om nieuwe bloggers te leren kennen. Hopelijk heb je er toch wel heel wat inspiratie aan over gehouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *