Ons klein sneeuwmonster

Skivakantie met intersoc in Wengen: op de latten met de kids!

Zeven volle jaren gingen voorbij. Een verhuis, meerdere nieuwe jobs, twee zwangerschappen en evenveel baby’s zorgden ervoor dat het precies nooit echt goed uitkwam om te gaan skiën, nochtans ooit een jaarlijkse traditie in de ménage. Nu onze Achille definitief de babystatus achter zich liet en zich stilaan ontpopte tot een (zeer) mondige peuter, was er geen reden meer voor verder uitstel en dus bekeken we onze opties.

Excited much?!

Intersoc Wengen

We kozen uiteindelijk voor een skivakantie met intersoc. Waarom zou je dat doen, hoor ik je vragen?

In de eerste plaats omwille van de kinderclubjes. Van baby tot tiener: er is voor elke leeftijd een clubje met aangepast entertainment en skiles. Zo kon Anaïs haar eerste ervaring op de latten opdoen en kon Achille ravotten met leeftijdsgenootjes. En dat alles met Nederlandstalige moni’s. En ja, dat kan handig zijn. Ik herinner me uit mijn eigen skiverleden Franse moni’s van de École du Ski Français die enkel het Frans machtig waren en een hele week niet meer konden uitbrengen tegen mij dan de ongelofelijk stupide vraag “boy or girl?“. (De relevantie van die vraag ontgaat me nog steeds volledig. En over mijn geslacht kon ook al weinig twijfel bestaan: ik had een felpaars skipak, een roze kaboutermuts en een lange blonde vlecht waar Elsa alleen van kan dromen. Het kind was nog niet eens uitgevonden in de jaren tachtig. Maar bon, ik wijk af.)

intersoc kinderclubs

Geheime samenzweringen onder vriendjes in de kinderclubs

De drie musketiers…

Bovendien is het niet onaangenaam om een hele week lang ’s morgens, ’s middags en ’s avonds de voetjes onder tafel te kunnen schuiven. Skiën is al vermoeiend genoeg, in de potten rammelen is voor mij echt geen must op skireis. Haute cuisine moet je niet verwachten, maar er is telkens voor ieder wat wils, inclusief voor onze vegetarische medemensen (en kieskeurige peuters en kleuters). Luiewijvenmama much? Misschien. Maar als je kinderen hebt die nog niet mee kunnen skiën met je, en je zelf ook graag af en toe eens effectief skiet, dan is dit zonder enige twijfel de beste formule.

En wij zijn niet de enigen die er zo over denken: je kan maar beter in de gaten houden wanneer de inschrijvingen voor de skivakanties starten (meestal ergens in augustus) als je een kans wil maken om een reservering rond te krijgen, en al helemaal als je in een schoolvakantie wil gaan. Zeg niet dat ik het je niet gezegd heb!

Achille in de ukkieclub intersoc wengen

Ertebreker Eerste Klas

De Pukkieclub op de latten!

Pukkieclub skiën Intersoc Wengen

Anaïs in opperste concentratie op de latten

Anaïs heeft de smaak stevig te pakken!

En wij fier gelijk geen ander!

Compleet onder de indruk tijdens de uitreiking van de brevetten

Wengen – Jungfrau Skiregion

Ook de grote kinders amuseerden zich kostelijk…

Intersoc Wengen is ondergebracht in het voormalige Club Med hotel, het Hotel Palace, dat de skyline van Wengen domineert. Enfin, als je de twee- en drieduizenders in de omgeving even buiten beschouwing laat, uiteraard. De kamers zijn ruim (al zijn ze misschien wat aan de donkere kant) en er is een gezellige lobby inclusief gigantische bar waar het ’s avonds aangenaam toeven is. En waar menig manillentoernooi gehouden wordt.

Wengen zelf is klein maar fijn, al is het volgens mij niet het meest charmante bergdorpje ever. Er zijn een paar fancy winkels, maar daarvoor voorzie je best een afzonderlijk budget, want alles is nogal prijzig. Bovendien moet je nog plaats overhebben in je valies en er flink mee willen zeulen, want je kan Wengen enkel bereiken per trein. Ofwel reis je vanuit België met de trein (inclusief drie overstappen, maar daar hadden we de moed niet voor), ofwel parkeer je je auto in het lager gelegen Lauterbrunnen en neem je  voor de laatste kilometers een trein de berg op.

Winkelen in Wengen: breng een grote portemonnee mee.

Walking the streets of Wengen

Moonhütli by Woolrich, een geweldig winkeltje voor fashionista’s in de sneeuw

De innerlijke mens werd niet genegeerd deze vakantie, wel integendeel!

Dat is wat mij betreft meteen het grootste nadeel aan deze bestemming, want je mag in Lauterbrunnen dus eerst al je bagage uit de auto laden en op de trein zetten. Eens in Wengen zet je je bagage op een wagentje van intersoc en wandel je naar het hotel. Dat betekent ook dat je voor de terugreis afhankelijk bent van het bagagetransport en het treintje en dat je je kinderen niet half slapend en in pyjama in je auto kan hijsen en dus ook dat je geen kilometers kan maken vooraleer ze wakker worden. In sommige gevallen betekent dat een héél lange en luidruchtige terugrit naar Belgenland. Bij ons viel het uiteindelijk nogal mee. 

Sneeuwballengevecht!

Sneeuwballengevecht!

Noch einmal, bitte!

Eigernordwand in de Jungrau Ski Region

Ollie bij de Eigernordwand: what a beauty(‘s)!

Maar hé, de perfectie bestaat niet en de Jungfrau Skiregion zelf is echt de max. De infrastructuur is van Zwitserse topkwaliteit (op een enkele eitjesliftje na, maar dat kan je makkelijk mijden) en er zijn honderden kilometers aan geweldig goed onderhouden pistes. De natuurpracht van de Eigernordwand en co is fe-no-menaal. En ondanks het feit dat het Krokusvakantie was, waren de pistes allesbehalve overbevolkt en moesten we nooit lang aanschuiven aan de liften. 

Wat ons betreft: auf Wiedersehen Wengen! Kunnen we al boeken voor volgend jaar?

Skiën in Jungfrau Ski Region.

Die helmen waren er zeven jaar geleden ook nog niet bij, maar waren nu precies alomtegenwoordig. En dus ook op ons hoofd.

 

 

We’ll be back!

Top of the World! Enfin, van Europa dan toch.

Foto’s: Anouck Meier, Olivier Brouckaert, Joke Himpens, Lieven Depypere, Nele Pierlet

3 gedachten over “Skivakantie met intersoc in Wengen: op de latten met de kids!

  1. Jolien schreef:

    Hey!
    Leuke blog! Wij waren vorige week ook in Wengen met onze 2-jarige peuter en hebben enorm genoten. Vorig jaar gingen we met Intersoc naar Valmeinier, ook met ons kleintje mee, en we hadden daar al de smaak te pakken van het concept.
    Ivm het nadeel van het treintje naar Lauterbrunnen ; wij hebben op vrijdagavond onze valiezen naar Lauterbrunnen gebracht. Wat maakte dat we enkel met rugzak en peuter op zaterdagochtend de trein moesten nemen en dus eigenlijk wel snel op weg waren naar huis… Een tip voor volgend jaar? 🙂

  2. V_Bijengezoem schreef:

    Onze meisjes staan nu ook al een paar jaar op de latten en vinden het fantastisch ! Die monitoren van ESF hebben hier en daar al een andere taal geleerd (in Oz en Oisans bijvoorbeeld was er een Nederlandse hulpmonitrice). En omdat de kinderen helmen aan moeten, hebben we ineens voor ons alle vier een exemplaar gekocht. Veel plezier nog de komende jaren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *